Hola!

Estem súper contents de començar aquest bloc que pretén ser un canal directe de comunicació cap a vosaltres, que esteu interessats en la sostenibilitat i els productes fets a mà i de proximitat. Avui us explicarem una mica més qui som i com va néixer EcoCrochet Barcelona.

Ja feia molt temps que teníem ganes d’engegar un projecte que connectés el ganxet, una de les meves manualitats preferides, amb la sostenibilitat i que alhora fos pràctic i atractiu per a tothom. Però què podíem oferir-vos? Sabíem que els projectes es couen a foc lent i que cal esperar el moment adequat,  per això no hem tingut pressa per començar. Han passat mesos i anys!, ens han rondat moltes idees pel cap, hem viscut tant com hem pogut i, finalment, vam trobar el producte que reunia tot el que per nosaltres és essencial: útil, comú, sostenible, reutilitzable, assequible i amb un toc divertit.  Acabaven de néixer les esponges més felices del món! Felices, per totes les característiques que reuneixen i perquè estan fetes amb tot l’amor que es pot fer un producte a mà amb consciència mediambiental.

De seguida ens vam posar a treballar: calia buscar els millors materials i donar-li la millor forma, així que vam invertir el que va caldre en la cerca de cotó per fer les proves necessàries fins arribar a les esponges que coneixeu actualment. No va ser fàcil, vam haver de fer i desfer moltes vegades, però quan hi ha tantes ganes de tirar endavant la il·lusió t’empeny! 

Ja teníem el producte pensat, i quasi paral·lelament va aparèixer el nom de la marca. Volíem que fos descriptiu i que ho pogués entendre tothom. EcoCrochet Barcelona, va aparèixer al meu cap amb naturalitat i de seguida va passar a formar part de mi. Més clar no podia ser. Eco: sostenible amb el medi ambient. Crochet: ganxet, producte fet a mà. Barcelona: fet a Barcelona, de proximitat. Un nom senzill i clarificador.

Però, i el logo? Agafant la idea de la imatge de la terra sobre les dues mans que tots hem vist alguna vegada, de seguida vaig fer un dibuix d’una esponja amb les dues mans. Les esponges de cotó 100% han arribat per ajudar-nos a canviar els nostres hàbits de consum: el planeta necessita que fem un esforç!

I mentre el teu cap no para de crear idees, de seguida t’adones que necessites tenir coneixements d’informàtica, de disseny, de fotografia, el packaging, les targetes, les xarxes socials i un llarg etcètera que fa vertigen… Difícil poder contractar tots aquests serveis quan encara no has ni començat! Per sort, els reptes no ens espanten i si cal aprendre, s’aprèn! Beneïts els amics que sempre estan per ajudar-nos a tirar endavant! 

I tot i que qui ha parit el projecte sóc jo, la Raquel, com us podeu imaginar no es pot tirar endavant sense l’ajuda dels amics i la família. Per això sempre veureu que parlo en plural, perquè sense la Sara, no tindria el web tan maco que tinc ni podria estar escrivint en aquest bloc; sense el meu marit no podria tenir la calma que cal quan hi ha dos fills petits rondant per casa ni la confiança que tot anirà bé; sense la meva mare no tindria l’empenta infinita ni les ganes de volar… Així que començo donant les gràcies a tothom que m’ajuda cada dia a tirar endavant. Mil gràcies! 

Ara ja saps que al comprar una esponja d’EcoCrochet Barcelona, estàs fent molt més que adquirir un producte d’higiene: contribueixes a cuidar el planeta i a tirar endavant un projecte familiar i de proximitat.

No perdis de vista el bloc que ben aviat publicarem novetats!

Una abraçada esponjosa!

Raquel