Hola! Avui us explicaré la visita que hem fet a un festival que ens ha vingut molt de gust viure. Però això no pretén ser una crònica ni una crítica acurada del festival, simplement una explicació del que hem vist i les coses que hem adquirit per poder seguir millorant en el nostre dia a dia per deixar un món millor.

Aquest cap de setmana s’ha celebrat a Barcelona el Posidonia Green Festival. Un festival que promou la cultura ecològica fent xerrades temàtiques, tallers, activitats per a nens, concerts, eco-market on s’ofereixen productes amb consciència mediambiental i moltes altres coses. I a nosaltres ens ha vingut molt de gust assistir-hi! La veritat és que ens hagués encantat que el nostre fill hagués pogut gaudir d’alguna activitat per a nens, però per logística familiar només hi hem pogut assistir la tarda de diumenge. Tot i així, estem contents d’haver pogut conèixer aquest festival en pròpia pell!

Primer de tot, he de dir que m’agrada molt l’indret on s’ha portat a terme. El Jardí del Baluard del Museu Marítim és un indret molt simbòlic de Barcelona. Si antigament era un dels llocs de defensa de la ciutat, aquest cap de setmana s’ha convertit en un lloc de defensa del mar i de tot el planeta. 🙂

A l’entrar, hem tafanejat l’eco-market onoferien productes amb consciència mediambiental. Hem vist que es pot reciclar el plàstic d’una manera fàcil i des de casa per fer un munt d’objectes de la mà de Plàstic Preciós La Safor. Entreu al seu web que tenen un projecte ben interessant! També hem trobat productes per casa i d’higiene ecològics de Verde Pasión. Hi havia una paradeta que ens ha cridat l’atenció on practicaven el upcycling: transformar peces de roba per donar-li nous usos. M’ha semblat molt original la bossa feta amb camises! Molt impactant! Podeu veure el projecte i els productes a: Cooperativa MOW-T. A One Earth Bcn ofereixen productes eco i sense plàstics per una vida Residu Zero (Zero Waste) de la mateixa manera ho fan a El Cambio Lógico on hem comprat 2 coses que feia temps que teníem en ment! Primer, un filtre de carbó actiu per l’aigua de l’aixeta. En principi hauria de treure-li el mal gust. Espero que d’aquesta manera aconsegueixi millorar la meva relació amb l’aigua de casa… Us he de confessar que no la suporto!

Perdoneu la qualitat de la foto...

I després, un producte que fa temps que li anava al darrere: pasta de dents en forma de pastilles. Tinc moltes ganes de provar aquests productes i poder dir-vos què m’han semblat. Aneu mirant el Facebook i l’Instagram per seguir el dia a dia d’EcoCrochet Barcelona.

En un festival on la mirada estava posada al mar, no podia faltar un espai per la Fundació CRAM, una fundació que fa un temps vam poder visitar a les instal·lacions que tenen a El Prat per conèixer com treballen i com cuiden les tortugues marines. Fan una gran feina!

Tot i que no hem visitat l’espai d’Eartha Surfboards, sé que desenvolupen una gran tasca i ofereixen unes taules de surf sostenibles que no puc deixar de nombrar.

Esperem poder assistir-hi en la següent edició i poder gaudir més de totes les activitats.

I tu, has pogut visitar el festival? Explica’ns què t’ha semblat!

Una abraçada esponjosa!

Raquel